کوله تجربه با مدیرعامل شرکت گروه آرایشی ماه آفرین پاکدیس
خالق برند آموتیا مهمان دومین برنامه کوله تجربه

سیامک عظیمی فعال و کارآفرین صنعت زیبایی که بیش از 25 سال سابقه فعالیت در این صنعت دارد مهمان دومین برنامه «کوله تجربه» مدرسه عالی کسبوکار ماهان شدند. روز دوشنبه 22 اردیبهشتماه برنامه کوله تجربه در صفحه رسمی اینستاگرام ماهان با اجرای آقای دکتر بهنود صدر برگزار شد. این برنامه که از سری برنامههای باشگاه کسبوکار ماهان است با هدف بهرهگیری از تجارب کارآفرینان و ارزشآفرینان بزرگ کشور طراحی شده تا رمز و راز موفقیتشان را با مخاطبان و کسانی که در ابتدای مسیر ارزشآفرینی هستند به اشتراک بگذارند. در این برنامه یک ساعته آقای عظیمی که از فارغ التحصیلان موفق دوره مدیر عامل حرفهای و نیز دانشپذیر دوره DBA مدیر عاملی و دوره رهبری حرفهای کسب و کار ماهان است داستان فراز و نشیب زندگی کاری خود را بازگو کرد؛ داستانی که پر از نکاتی ارزشمند برای کارآفرینان جوانی است تا راه و چاه کسبوکارشان را بهخوبی تشخیص داده و در مسیر درست رشد و توسعه قرار گیرند. چکیدهای از این برنامه در ادامه ارائه میشود.
اشتیاق در کار
آغاز فعالیتهای آقای عظیمی به صورت جدی در صنعت زیبایی به سال 1376 برمیگردد. فعالیتهایی که از بازاریابی و اداره مغازه کوچکی شروع شد به مرور زمان رشد کرد و به فروشگاه بزرگتری تبدیل شد. با گذر زمان کسبوکارشان را توسعه داده و به پخش محصولات در سطح استان ورود پیدا کردند و پس از مدتی پخش منطقهای محصولات را بر عهده گرفتند.
برای توسعه بیشتر اما لازم شد در تهران مستقر شوند و با پشتکاری که داشتند کسبوکارشان را در کل کشور توسعه و محصولاتشان را در سراسر کشور توزیع کردند و واردات از کشور ترکیه را در برنامه قرار دادند. برای ورود به بخش تولید محصولات زیبایی در کشور در آن زمان اما موانعی وجود داشت؛ موانعی که باعث شد فعالیتهایشان را از خارج از کشور دنبال کنند.
به همین منظور برای آشنایی بیشتر با صنعت زیبایی تصمیم گرفتند به کشور ترکیه نقل مکان کنند. پنج سال زندگی در کشور ترکیه برای کسی که به دنبال توسعه کسبوکارش در خارج از کشور است و به زبان ترکی آشنایی ندارد چندان ساده نبود؛ عدم حضور ایرانیان در صنعت زیبایی ترکیه در آن زمان نیز کار را دشوارتر میکرد. پس از مدتی اما روزنهی امیدی به وجود میآید و تصمیم گرفته میشود که فعالیتها را در ایران ادامه دهند و منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان را برای این منظور انتخاب کنند.
شکستهایی که مانع رشد نشد
زندگی کارآفرینی پر از دستاوردها، شکستها و فراز و نشیبهایی با شیب تند است؛ به سرعت میتوان رشد کرد و به همان سرعت نیز امکان شکست وجود دارد. اما عشق و اشتیاق یک کارآفرین اجازه نمیدهد که او از این مسیر منصرف شود.
هنگامیکه از آقای عظیمی در مورد بزرگترین شکستشان سؤال پرسیدیم اینگونه جواب دادند: «شکست جزئی از زندگی کارآفرینی است؛ در سال 1382 از موقعیت خوبی که داشتم بهیکباره ورق برگشت و تمام چیزهایی که داشتم از دست دادم. تجربهای که باید، نداشتم در کنار اعتماد بیشازحد باعث شد دوباره به نقطه صفر برسم؛ اما هیچگاه ناامید نشدم و تلاشم را ادامه دادم».
این وضعیت دیری نپایید؛ آقای عظیمی برای توزیع محصولات یکی از دوستانش پیشنهاد کاری دریافت میکند. محصولاتی که در کشور آلمان تولید و برای توزیع در ایران نیاز به فردی با سابقه و باتجربه دارد. این فرصت، شروع دوباره فعالیت در صنعت زیبایی کشور را برای ایشان فراهم کرد.
رمز موفقیت
جناب سیامک عظیمی رمز موفقیت خود را در دو عامل میبیند؛ دو عاملی که همیشه به گفته خودشان سرلوحه زندگیشان قرار گرفته است: «نترسیدن و نا امید نشدن». ایشان پشتکار در کنار صداقت را نیز اصول بسیار مهمی میدانند؛ صداقت با خود، صداقت با مشتری، صداقت با صنعت باعث میشود تا کسی که کاری را از روی علاقه و اشتیاق انجام میدهد حتماً نتیجه آن را ببیند.
پیشنهادی به کارآفرینان جوان
همانطور که گفته شد مسیر کارآفرینی مسیر پر از فراز و نشیبها است؛ یک تصمیم اگر بهدرستی و با آگاهی گرفته نشود هزینههای سنگینی در پی خواهد داشت. به همین دلیل لازم است کارآفرینان بر روی دو مقوله افزایش «دامنه اطلاعاتی» و «روابط عمومی» توجه ویژهای داشته باشند. جناب عظیمی بر همین اساس خاطرنشان کردند که دیدگاه و نگرش افراد در کنار پشتکار، صداقت و اشتیاق به کار میتواند منجر به موفقیت شود: «درصورتیکه لازم باشد دوباره از صفر شروع کنم میتوانم طی بازه شش تا 12 ماه دوباره به همین سطح برسم و بهترین مجموعه را تشکیل دهم».
کارآفرینان نیاز دارند در ابتدای مسیر عاقلانه فعالیتشان را آغاز کنند بهنحویکه بتوانند بهراحتی آن را مدیریت کنند؛ رشد و توسعه در مرور زمان و با صبر و حوصله فراهم خواهد شد.
سخن آخر
به اعتقاد آقای عظیمی کرونا در کنار تمام تهدیدها و هزینههایی که تحمیل کرده همراه با مزایا و فرصتهایی نیز بوده است. تغییر نگرش در کسبوکار، ایجاد همدلی و افزایش شناخت از ارزش داشتههایمان از جمله مزایای دوران کرونا بوده است. «درصورتیکه در کنار هم باشیم میتوانیم برای کشور، صنعت و کسبوکارمان کارهای بزرگی انجام دهیم».
برنامه کوله تجربه باشگاه کسبوکار ماهان
برنامه کوله تجربه یکی از برنامههای باشگاه کسب و کار ماهان است که با رویکرد افزایش سطح دانش تجربی و با بهرهگیری از تجارب کارآفرینان و مدیران طراز اول کشور طراحی و اجرا شده است؛ مدیران و کارآفرینانی که هر کدام در دورههای مختلف ماهان حضور داشتهاند. یک فنجان چای با طعم تجربه، مووی نایت، استارتاپ گرایند، سمینارهای مدیریتی و پادکستهای کسب و کاری از جمله برنامههای باشگاه کسب و کار ماهان است. علاقهمندان برای شرکت در این برنامهها، مطالعه آرشیو برنامههای برگزار شده و کسب آخرین اطلاعات در این مورد میتوانند به صفحه باشگاه کسب و کار ماهان (این لینک) مراجعه کنند.
Mahan
1/18/2021کوله تجربه با سیامک عظیمی